17 Kasım Dünya Prematüre Günü
09 Nisan 2021

17 Kasım Dünya Prematüre Günü, SÜEAH Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Yenidoğan Yoğun Bakım çalışanlarının  ortaklaşa düzenledikleri bir etkinlik ile  Merkez Kampüs konferans salonunda kutlandı. Sunuculuğunu Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Öznur Tiryaki’nin yaptığı programın açılış konuşmasını, SÜEAH Çocuk Hastalıkları Klinik İdari Sorumlusu Neonatoloji Uzmanı  Doç Dr. İbrahim Caner  yaptı. Yenidoğan Hemşiresi Gülsüm Gökbulut’un hazırladığı ‘Bir Prematüre Bebeğin Hikayesi” adlı video gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Hastanemizin Kadın Doğum ve  Merkez Kampüslerinde bulunan Yenidoğan Yoğun Bakım Klinik işleyişleri, Yenidoğan Hemşiresi Özge Sever tarafından aktarıldı. “Anne Bebek Bağlanması” adlı sunum  Yenidoğan Hemşiresi Suzan Güngör  Çalışkan  tarafından aktarıldı. Günün anısına davetlilere Prematüre Bebeğin Bakım Rehberi, anahtarlık ve resim çerçevesi hediye edildi. Sunumların sonunda prematüre bebek sahibi olan bir anne ile bir babanın yaşadıkları süreçleri anlatan mektupları okundu.

Programın sonunda bebekleri ile katılan aileler ve yenidoğan ekibi pasta kestiler.

• prematuregunu2018-1.jpg
  • prematuregunu2018-2.jpg