“Kanser ve Kanserden Korunma Yolları”
09 Nisan 2021

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Birimi tarafından ,  Korucuk Kampüsünde “Kanser ve kanserden korunma Yolları” konulu bir program düzenlendi.

Açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Doç.  Dr. Aziz Öğütlü’nün yaptığı etkinlik, Onkoloji Kliniği Uzmanlarından Doç. Dr. İbrahim Hacıbekiroğlu’nun  “Kanser ve kanserden korunma yolları” adlı sunumuyla devam etti. Korucuk Kemoterapi Ünitesi Eğitim Hemşiresi Serap Duran’ın konuşması ile sonlanan etkinlikte İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ; “ Sağlık  Bakanlığımız gayretleriyle birinci basamak, yani aile hekimliklerinden başlayarak kanser tarama merkezlerimizde ve ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarımızda tarama yapılıyor. Bundan 10 yıl önce kanser tedavisinde ilkimizde onkoloji bölümleri yoktu. Günümüzde kanserle mücadele ve tedavi faaliyetlerinde önemli bir hizmet sunulmuş durumda ” dedi.

Etkinliğe SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr  Mehmet Akif Çakar, Hastane yöneticileri, kanser hastaları ve yakınları katıldı.

• kanservekorunmayollari-1.jpg
  • kanservekorunmayollari-2.jpg