Çocuklar Ameliyatlara Güle Oynaya Giriyor
09 Nisan 2021

Hastanemizde çocuk hastaların ameliyat öncesi beklediği oda yeniden düzenlenerek hizmete girdi. Odanın yeni hali vatandaşların takdirini kazandı.

SAÜEAH Merkez Kampüsü Ameliyathane girişinde yer alan Çocuk Hasta Bekleme Odası yenilenerek hizmete açıldı. Çocukların kendilerine ait bir ortamda güven içinde, moral ve motivasyonlarının yükselmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Çocuk Hasta Bekleme Odası’nın hizmete girmesi dolayısıyla Başhekim Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Başhekim yardımcıları ve hastane yönetimi yapılan çalışmayı yerinde inceledi.

Odanın açılışını kurdele keserek yapan Başhekim Çakar "Bu odamız ameliyat veya operasyon geçirecek çocuk hastalarımızın bekleme alanıydı. Ameliyat öncesi burada çocuklarımız bekliyor. Odanın eski hali boş ve sadece bir oturma alanından ibaretti. Bu alanı ameliyat öncesi çocukların ruh halini olumlu yönde desteklemek için yeniledik. Odanın duvarları boyandı ve resimlerle süslendi. Burada bekleyen çocuklarımızın sıkılmaması için odayı oyun gurubu, çizgi film izleye bildikleri bir televizyon, boyama ve resim yapacakları masa ve sandalyeler, oyun araçları, çeşitli oyuncaklarla düzenledik. Odanın zeminini de yine rengarenk yaparak burayı sabit bir bekleme alanından çıkarıp çocuklar için eğlenceli hale getirdik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Çocuklarıyla ameliyat için bekleyen aileler ise yapılan çalışmayı takdirle karşıladıklarını belirterek  “Çok iyi düşünülmüş. Çocuklar burada beklerken strese girip, canı sıkılıp huzursuzluk yapmıyor. Oyun oynayarak vakit geçiriyor.” sözleriyle memnuniyetlerini dile getirdiler.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Ögütlü de böyle güzel çalışmaların hayata geçirilmesinde emeği gecen başta Başhekim Çakar olmak üzere tüm personele teşekkür ederek desteklediklerini ifade etti. Ögütlü “Önümüzdeki günlerde ameliyata girecek çocuklarımızın ameliyat korkularını yenmeleri ve ameliyathaneye eğlenerek gitmelerini sağlamak amacıyla akülü oyuncak araba uygulamasını da başlatmayı planlıyoruz.” dedi.

ahanecocuk3.jpg

ahanecocuk1.jpg