2019 n-COV Bilgilendirme Toplantısı
09 Nisan 2021

     Çin'in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde ortaya çıkarak tüm dünya gündeminde yer alan yeni tip corona virüse karşı sağlık çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla SÜEAH Eğitim Koordinatörlüğü’müzce 12.sini düzenlediğimiz Eğitim Günleri kapsamında  "2019 n-CoV Hakkında Bilgilendirme ve Gözden Geçirme Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.

     Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Bulaştırıcılığı Yüksek Riskli Hastalıklar Referans Hastaneler listesinde yer alan hastanemizde, Acil Tıp, Enfeksiyon Hastalıkları ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nde görev yapan tüm çalışanlar başta olmak üzere diğer branşlardan da yoğun katılımın sağlandığı ve ilimiz sağlık yöneticilerinin ve sağlık çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşması Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Dilek BİNGÖL AYDIN tarafından yapıldı.

     Oturum başkanlığını Hastanemiz Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Akif ÇAKAR’ın yaptığı toplantının ilk konuşmacısı Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Mustafa ALTINDİŞ, virüsün genel özellikleri, öncekilerden farkları ve oluşan hastalığın tanısında kullanılan testler hakkında bilgiler verdi. Ardından 2019 n-COV enfeksiyonunda görülen klinik bulgular, olgu ve şüpheli olgu tanımı hakkında aydınlatıcı açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Oğuz KARABAY, sağlık kurumuna başvuran hastaların yönetimine dair bilgiler aktardı. Toplantının son bölümünde ise Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Ertuğrul GÜÇLÜ 2019 n-COV enfeksiyonunda korunma ve tedavi ile izolasyon önlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek  sağlık çalışanlarının olası bir vaka ile karşılaşmaları halinde nasıl bir yol izleyeceklerini aktardı. Geniş katılımcı kitlesi ve alanında uzman değerli bilim insanlarının katılımı ile düzenlenen 2019 n-CoV Hakkında Bilgilendirme ve Gözden Geçirme Toplantısı sağlık çalışanlarının sorularının cevaplandırılmasının ardından sona ermiştir. 




  • 2019n-COVbilgilendirmetoplantisi2020-1.jpg
  • 2019n-COVbilgilendirmetoplantisi2020-2.jpg
  • 2019n-COVbilgilendirmetoplantisi2020-3.jpg
  • 2019n-COVbilgilendirmetoplantisi2020-4.jpg
  • 2019n-COVbilgilendirmetoplantisi2020-5.jpg
  • 2019n-COVbilgilendirmetoplantisi2020-6.jpg
  • 2019n-COVbilgilendirmetoplantisi2020-7.jpg