SEAH’ta Girişimsel Radyoloji ve Anjiografi Merkezi açıldı
20 Ekim 2021

SEAH’ta Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Merkezi açıldı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Girişimsel Radyoloji ve Anjiografi Merkezi açıldı.

Ülke genelinde sayıları sınırlı merkezlerden biri olan bölümün Sakarya’ya da hizmete açılması dolayısıyla açılış töreni düzenlendi.

Törene,
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan,
SAÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Büyükokuroğlu,
AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever,
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü,
SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis ile
Türk Girişimsel Radyoloji Derneği (TGRD) Başkanı,
SEAH Girişimsel Radyoloji ve Anjiografi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk,
akademisyenler ile sağlık personeli katıldı.

SEAHGirişimselRadyolojiVeAnjiografiMerkeziAçıldı_2.jpg

Birçok Alanda Şifa Merkezi
Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk,
merkezde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Girişimsel radyolojinin geniş bir tanı ve tedavi alanı olduğunu dile getiren Öztürk, girişimsel radyolojinin radyolojik ve klinik bulgular ile tanısı konulan bir grup hastada, radyolojik cihazlar (Dijital Substraksiyon Anjiografi, Floroskopi, Ultrason, Bilgisayarlı Tomografi) eşliğinde yapılan tanı ve tedavi edici işlemleri içerdiğini dile getirdi.

Bu işlemlerin
damarlar ile ilgili olabileceği gibi safra kanalı, idrar yolu gibi bazı damar dışı yapılarla da olabileceğine değinen Öztürk, girişimsel radyolojinin kalp damarları dışında tüm damar hastalıklarının anjiyografi kullanarak tedavisini yapan bir bölüm olduğunun kaydetti.

SEAHGirişimselRadyolojiVeAnjiografiMerkeziAçıldı_3.jpg

Tüm Bölgeye Hizmet Veriyor
SEAH Girişimsel Radyoloji ve Anjiografi Merkezinin Doğu Marmara ve Batı Karadeniz bölgesine hizmet vermeye başlayan önemli bir merkez olduğunu belirten Öztürk:

“İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Aziz Öğütlü ve Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. Fikret Halis Bey’in destekleriyle Sakarya’da merkezimizi faaliyete geçirdik.

Hem Sakarya, hem de bölge insanı için önemli bir tanı ve tedavi merkezi konumundayız.

Girişimsel radyolojideki işlemler, hastalar için cerrahiye göre daha kolaydır.

Çünkü ameliyat kesileri yoktur, işlemler genellikle lokal anestezi ve sedasyon (hastanın narkozsuz uyuması) ile gerçekleştirilir.

Bazı durumlarda genel anesteziye (narkoz) ihtiyaç olsa da bunun sayısı çok azdır.

İşlem sonrası iyileşme ve hastanın normal yaşama ya da işine dönme süresi daha kısadır.” diye konuştu.

SEAHGirişimselRadyolojiVeAnjiografiMerkeziAçıldı_4.jpg

Cerrahi İşleme Alternatif Çözüm
SEAH Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk merkezde damar ve kanallarda oluşan rahatsızlıkların yanında diyaliz hastalarının fistüllerinin tedavisi ve kanser tedavilerinde girişimsel radyolojiyle hizmet verdiklerini dile getirdi. Tedavi alanlarıyla ilgili bilgi veren Öztürk, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Merkezimizde:

• Atardamar tıkanıklıkları,
• Anevrizma (damar balonlaşması)
• Endovasküler tedavisi,
• Bacak damar tıkanıklıkları,
• Boyun şahdamarı (karotis arter) darlıkları,

• Diyaliz fistül tıkanıklarının açılması,
• Buerger hastalığı,
• Miyom tedavisi,
• Varikosel tedavisi,

• Onkoloji tedavisine destek olan işlemler,
• Doğrudan kanser tedavisi yapan işlemler,

• İğne biyopsileri,
• Temel drenaj işlemleri (safra yolları ve idrar yolları),
• Kist-apse tedavileri gibi

birçok tedavi çalışması yapılıyor.

Başarılı tedavide donanımlı bir ekibin rolü büyük.

Merkezimde hizmet veren ekibimiz bu yönden ön büyük şansımız.”

SEAHGirişimselRadyolojiVeAnjiografiMerkeziAçıldı_5.jpg

Savaşan: SEAH’ın Çıtası Yükseldi
SEAH bünyesinde açılan
Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Merkezinin önemli bir bölüm olduğunu belirten SAÜ Rektörü
Prof. Dr. Fatih Savaşan, ilimizde bu alanda hizmet veren bir bölümün yer almasıyla SEAH’ın çıtasını yükselttiğini dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı
Yunus Tever,
hastalara hizmet vermeye başlayan merkezin birçok alanda başarılı çalışmalar yapmaya başlamasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

İl Sağlık Müdürü
Prof. Dr. Aziz Öğütlü,
daha önce bu alanda yapılan tanı ve tedavi çalışmaları için il dışına gitmek zorunda kalan vatandaşların artık bu hizmetleri Sakarya’da alabileceğini belirterek “Başta
Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk Hocamıza ve onun nezdinde burada hizmet veren tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Merkezimiz İlimize ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

SEAHGirişimselRadyolojiVeAnjiografiMerkeziAçıldı_MANŞET.png

• SEAHGirişimselRadyolojiVeAnjiografiMerkeziAçıldı_MANŞET.png