SEAH‘ ta Hemoroid Hastaları Lazer İle Tedavi Oluyor
09 Kasım 2021

SEAH‘ ta Hemoroid Hastaları Lazer İle Tedavi Oluyor

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH), lazerle hemoroid tedavi hizmeti verilmeye başlanıldı.

Hemoroidal hastalık;
halk arasında basur, mayasıl gibi isimlendirmeleri olan, insanları müşkül duruma düşüren, makat bölgesinde kanama, kaşıntı, ızdırap verici ağrılara neden olabilen, günlük hayatı bozan, toplumda yaygın görülen bir hastalıktır.

Hemoroidal hastalıkların tedavisinde ilaçlı ve cerrahi pek çok yöntem kullanılmaktadır.

Lazer hemoroidoplasti (lazer ile hemoroid tedavisi) son yıllarda kullanımı giderek artan, lazer ışınlarının hastalık bölgesine uygulanması ile hastaların ayaktan tedavi olabilmesine olanak sağlayan yöntemlerden biridir.

Lazer_ile_Hemoroid_1.jpeg

Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniği
yeterli bilgi, birikim ve disiplinli çalışmaları ile sağlık alanında daha önce de olduğu gibi son teknoloji ürünlerini başarılı bir şekilde kullanmaya devam etmektedir.

Uygun hemoroid hastalarına;
hastaneye yatmadan, ayaktan tedavi ile kısa süreli anestezi (bayıltma) uygulanarak lazer ile konforlu şekilde tedavi olabilmelerine olanak sağlanmaya başlanmıştır.

SEAH Genel Cerrahi Kliniğinin yenilenen Endoskopi Ünitesinde hizmet verilmektedir.

Lazer ile hemoroid tedavisi Op. Dr. Muhammed DOĞANGÜN tarafından yapılmaktadır.

İlimizde
lazer ile hemoroid tedavisindeki eksiklik giderilmiş, hastaların bu tedavi şekli için şehir dışına gitmelerine gerek kalmamıştır.

lazer_ile_HemoroidTedavisi_MANŞET.png

• lazer_ile_HemoroidTedavisi_MANŞET.png