Hasta Rehberi

ZiyaretSaatleriKuralları_2.jpg

REFAKATÇİ  POLİTİKAMIZ

Hastaya
refakatçı gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenir.

• Refakatçı
bir kişi ile sınırlandırılır.

• Hasta odalarında bulundurulan eşyalar dikkatli ve özenli kullanılmalıdır.

• Taburcu olurken,
teslim alınan tüm malzemeler tam olarak teslim edilmelidir.
(kumanda, battaniye, refakatçı kartı vb.)

• Acil durumlarda
hasta başında ve WC duvarında bulunan kırmızı yardım düğmesine basarak acil yardım desteği alabilirsiniz.

• Hastanın vücut sıvıları ile
bulaşan atıklarınızı (tükürük, kan, idrar, gaita vb.)
uygun şekilde kapatıp kırmızı renkli plastik torbalara atınız.

• Evsel atıklarınız
(yemek artıklarınız, meyve kabukları vb.) siyah renkli plastik torbalara atınız.

• Kağıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıkları,
vücut sıvıları ile bulaşmış olmamaları şartıyla diğer atıklardan ayrı olarak mavi renkli plastik torbalara atınız.

• Hastalığınız veya
tedavinin gidişatı hakkında aklınıza takılan her türlü soruyu vizit saatlerinde hekiminize sorabilirsiniz.

• Hasta bilekliğinizin üzerindeki bilgilerin doğruluğundan emin olunuz. Hasta bilekliğinizi taburcu oluncaya kadar çıkarmayın, yıpranması ya da çıkması durumunda hemşirenizden yenisini isteyiniz.

• Hasta bilekliğinizle
bakım ekibinin, her işlem, girişim veya  ameliyattan önce kimliğinizi doğrulandığından emin olunuz.

Serviste ve hasta odalarında
sigara içilmesi kesinlikle yasaktır ve cezai işlem uygulanmaktadır.

• Hasta odalarında
bayan hastalara bayan refakatçı, erkek hastalara erkek refakatçı kalması hususunda hasta mahremiyeti açısından olduğunca dikkat edilmelidir.

• Yoğun bakım ünitesinde refakatçı bulundurulamaz.

• Şikayet, öneri ve teşekkürlerinizi
yazılı olarak öneri ve şikayet kutuları, hastanemiz web sayfasından bildirim yapabilir ya da hasta hakları birimine başvurabilirsiniz.

• Yatış ve taburcu işlemleriniz ile ilgili
teknik soruları kat sekreterinize iletebilir ve ondan yardım isteyebilirsiniz.

• Hasta odasında bulunan telefon ile görüşme yapabilirsiniz.

Dahili numaranız telefon üzerinde yazılıdır.

Ayrıca görevli sağlık personelinden de yardım alabilirsiniz.

• Hastalarımızın rahatı düşünülerek son teknoloji olarak hasta yatakları hastanemize alınmıştır, yanlış kullanımı sonucu arızalanmaları önlemek için lütfen yatak kullanımında dikkatli olunuz ve görevli personelimizden yardım isteyiniz.

• Hasta yataklarına
ziyaretçi ve refakatçilerin oturması uygun değildir.

• Her hasta ve yakını,
odasında ve yatak başında bulunan el dezenfektanlarını gerekli durumlarda mutlaka kullanmalıdır.

• Hasta ve yakınları,
odasında ve hasta odalarında, tuvalet ve banyoda gördükleri aksaklıkları servis sorumlu hemşiresine bildirebilir.

• Tuvalet ve banyoda
sıvı sabun, kağıt havlu ve çöp kutularının dolu ve/veya çöp poşeti olmaması durumunda servis personeline hatırlatılmalı, tuvalet ve banyoların temiz tutulmasına özen gösterilmelidir.

• Hastane yemeklerimiz
diyetisyenlerimizin öneri, kontrol ve onayı dahilinde hazırlanmaktadır. Hastanede bulunduğunuz süreçte sağlığınıza daha hızlı kavuşmanız amacıyla hastane yemekleri haricinde dışarıdan yemek yememeniz önerilmektedir.

05 Haziran 2023