SEAH “Anne Dostu Hastane” Ünvanı Aldı
04 Ekim 2023

SEAH “ANNE DOSTU HASTANE” ÜNVANI ALDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) “Anne Dostu Hastane” ünvanı aldı.

Anne Dostu Hastane Programının amacı; anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamaktır.

Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınmıştır. Normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir. Yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeli, hareket özgürlüğü sağlanabilmelidir.

SEAHAnneDostuHastaneÜnvanıAldı_1a.jpg

Sağlık Bakanlığı Anne Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi Opr. Dr. Ömer Doğukan Saraç, Uzm. Dr. Rukiye  Çakıroğlu, Ebe Nihan Özdemir, Ebe Berent Arman ve Uzman Halide Varol’un katılımı ile değerlendirme süreci başlamıştır.

SEAHAnneDostuHastaneÜnvanıAldı_2a.jpg

Hastanemizin “Anne Dostu Hastane Personel Eğitimi”; doğum ünitesi, kadın hastalıkları ve doğum servisi, anestezi bölümü, çocuk hastalıkları ve yeni doğan bölümü, acil bölümünde çalışan personel ile hastane yönetiminin katılımıyla yapılmıştır.

Değerlendirme sonucuna göre hastanemiz “Anne Dostu Hastane” kriterlerini karşıladığı ve “Anne Dostu Hastane” unvanı almasının uygun olduğu kanaatine varılmıştır.

SEAHAnneDostuHastaneÜnvanıAldı_3a.jpg

Anne Dostu Hastane Programı kapsamında yapılan çalışmalar sonucu hastanemiz, Sağlık Bakanlığımızca görevlendirilen ekip tarafından değerlendirilerek kriterlerin tamamının yerine getirildiği gözlemlenerek “Anne Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazanmıştır.

SEAHAnneDostuHastaneÜnvanıAldı_4a.jpg

Sonu kaliteli hizmet olan bu süreçte emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğümüz, Başhekimliğimiz ve tüm ekip arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

• SEAHAnneDostuHastaneÜnvanıAldı_MANŞET.png
  • SEAHAnneDostuHastaneÜnvanıAldı_1.jpeg