SEAH Organ ve Doku Nakil Komitesi Toplandı
06 Ocak 2024

SEAH ORGAN VE DOKU NAKİL KOMİTESİ TOPLANDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Organ ve Doku Nakil Komite toplantısı yapıldı.

Organ ve Doku Nakli Hizmetlerinde Amaç;
Organ veya doku nakli ihtiyacının tespiti ve organ bağışının teşviki ile verici seçimi, bağış süreci, nakil ve nakil sonrası takibi içeren tüm bakım uygulamalarının, bilimsel kurallar ve kabul görmüş yaklaşımlar çerçevesinde standardizasyonun sağlanması, etkin organ ve doku nakli hizmeti verilerek iyileşme oranlarının yükseltilmesi ve komplikasyon oranlarının azaltılmasıdır.

SEAH Organ ve Doku Nakil Komitesi Toplandı_1a

Organ ve Doku Nakil Komitemiz; başhekim yardımcısı, organ ve doku nakli koordinatörleri, bağış ve nakil sürecinde görev alan klinik branş temsilcileri, yoğun bakım sorumlu hekim ve hemşirelerinin katılımıyla toplandı.

Komite toplantısında;
 Bağış ve nakil süreci ile ilgili mevcut durum analizi
 Bağış ve nakil süreci ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri hakkında rapor oluşturulması
 Rapor doğrultusunda gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarının izlenmesi
 Organ ve doku nakli ile ilgili eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi
 Hastanemizde gerçekleşen organ nakillerinin değerlendirilmesi yapıldı.

SEAH Organ ve Doku Nakil Komitesi Toplandı

2024 yılına ait yapılan planlamaların ardından Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Kayhan Özdemir tarafından, 2023 yılında kadavradan yapılan organ nakillerinde emeği geçen komite üyesi anestezi yoğun bakım hekimleri ve çalışanlarına ‘Başarı Belgesi’ takdim edildi.

• SEAH Organ ve Doku Nakil Komitesi Toplandı