07 Mart 2024

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ FARKINDALIK EĞİTİMİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Dünya Böbrek Günü Farkındalık Eğitimi yapıldı.

2006 yılından beri kutlanan ‘Dünya Böbrek Günü’, böbreklerimizin genel sağlığımız için önemi konusunda farkındalık yaratmayı ve dünya çapında böbrek hastalığının ve buna bağlı oluşan diğer sağlık sorunlarının sıklığını ve etkilerini azaltmayı amaçlamaktadır.

Dünya Böbrek Günü Farkındalık Eğitimi

SEAH Nefroloji Kliniği olarak kronik böbrek hastalığı farkındalık odağımızla, Dünya Böbrek Günü’nü kutladık. Bir yıldan beri başlattığımız Diyaliz Öncesi Eğitim Programı ve hastalarımızla ilgili bilgileri paylaştık. Esas olan böbrek hastalığından korunmaktır. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda onunla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Farkındalık
Eğitimİ, Nefroloji Uzmanımız Doç. Dr. Mahmud İslam ve  Periton Diyaliz Hemşiremiz Peruze Yüksel tarafından verildi.

Hastalarımıza en iyi bakımı sunmak için aralıksız çalışan ekibimizle, değerli hastalarımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Böbrek sağlığı özel toplantılarımız ile yıl boyunca yola devam etmeyi hedefliyoruz.

‘Herkes İçin Böbrek Sağlığı’

Dünya Böbrek Günü Farkındalık Eğitimi

Her yıl farklı slogan ile dünyada kutlanan ‘Dünya Böbrek Günü’nü bu sene ‘Herkes İçin Böbrek Sağlığı’ sloganı ile kutladık. Etkinliğimize İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, Başhekim Prof. Dr. Fikret Halis, Nefroloji Kliniği Klinik İdari sorumlusu Prof. Dr. Hamad Dheir, Doç. Dr. Mahmud İslam, Hastane Yöneticileri, Klinik Hemşireleri, personel, hasta ve hasta yakınları katıldı.

• Dünya Böbrek Günü Farkındalık Eğitimi