Dünya Ruh Sağlığı Gününde SEAH TRSM Etkinlikleri
11 Ekim 2023

DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜNDE SEAH TRSM ETKİNLİKLERİ

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi (SEAH) Yazlık Toplum Tuh Sağlığı Merkezi (TRSM) ve İstasyon Toplum Tuh Sağlığı Merkezi  (TRSM) “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü”  münasebetiyle etkinlikler düzenledi.

DünyaRuhSağlığıGününde_SEAH_TRSM_Etkinlikleri_1a.jpg

SEAH Yazlık Toplum Tuh Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen “Dünya Ruh Sağlığı Günü”, Serdivan Belediyesi Kongre ve Kültür Salonunda güzel bir etkinlikle kutlandı.

DünyaRuhSağlığıGününde_SEAH_TRSM_Etkinlikleri_2a.jpg

Etkinlikte SEAH Psikiyatri Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Esra Yazıcı, Yazlık TRSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Elif Merve Kurt Tunagür ve Yazlık TRSM çalışanı uzman hemşire Merve Betül Kaya’nın konuşmaları ile yazlık TRSM’de hizmet alan hasta ve hasta yakınının konuşmalarının ardından müzikli gösteri ile ruh sağlığı alanında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

DünyaRuhSağlığıGününde_SEAH_TRSM_Etkinlikleri_8a.jpg

Etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü, SEAH öğretim üyeleri, Sakarya Üniversitesi’nin sosyal hizmet bölümü öğrencileri, Serdivan Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, SAÜ Hemşirelik bölümü öğretmen ve öğrencileri, Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri katılım sağladı.

Bu özel günde ruh sağlığının önemine değinildi. Yeni çağın ruh sağlığı anlayışı olan toplum temelli ruh sağlığı hizmetleri ve bu kapsamda TRSM hizmetleri hakkında bilgiler verildi.

İstasyon TRSM ise düzenlediği kahvaltı programı ile hastane yönetimi ve SAÜ Psikiyatri öğretim üyeleri ve TRSM danışanlarını ağırladı. Yapılan görüşmelerde TRSM’nin ihtiyaçları ve toplum ruh sağlığı yararına atılacak yeni adımlar ele alındı.

• DünyaRuhSağlığıGününde_SEAH_TRSM_Etkinlikleri_MANŞET.png
  • DünyaRuhSağlığıGününde_SEAH_TRSM_Etkinlikleri_1.jpeg