SEAH Futbol Takımından SMA Hastasına Destek
12 Ekim 2023

SEAH FUTBOL TAKIMINDAN SMA HASTASINA DESTEK

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) futbol takımı oyuncuları SMA Tip 1 tanılı personelimizin çocuğuna para topladılar.

SEAHFutbolTakımındanSMAHastasınaDestek_1a.jpg

SMA, kraniyal sinir motor çekirdekleri ve omurilikte yer alan ön boynuz motor nöron hücrelerinin geri dönüşümsüz kaybı ve bunun sonucunda ortaya çıkan kas atrofisi ve güçsüzlüğü ile karakterize olan bir grup genetik hastalıktır.

SEAHFutbolTakımındanSMAHastasınaDestek_2.jpg

Hastanemizde görevli bir personelimizin çocuğu SMA Tip 1 tanısıyla tedavi ve takipleri yapılmaktadır. Hastanemiz futbol takımlarından İdare United Takım kaptanı Cemre Hayrettin Özel farkındalık oluşturmak için rakip takım ile aralarında topladıkları bir miktar parayı Dinamo Narkoz takım kaptanına teslim etti. Bu farkındalığı rakip takımlarından devam ettirmelerini istedi.

SEAHFutbolTakımındanSMAHastasınaDestek_3a.jpg

Evlilik Öncesi Spinal Musküler Atrofi (SMA) Taşıyıcı Tarama Programı