SEAH’ta Palyatif Bakım Eğitici Eğitimi
24 Kasım 2023

SEAH’TA PALYATİF BAKIM EĞİTİCİ EĞİTİMİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) ‘Palyatif Bakım Eğitici Eğitimi’ düzenlendi.

SEAHtaPalyatifBakımEğiticiEğitimi_4a.jpg

Palyatif bakım; yaşam boyu tedavi sürecinde hasta ve ailenin yaşadığı olumsuzlukların ve hastalığa bağlı komplikasyonların azaltılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi açısından oldukça etkilidir.

Son yıllarda dünya nüfusunun giderek yaşlanması, teknolojik gelişmelerin hızlanması, yaşamı tehdit eden hastalıkların tedavisindeki gelişmelerle birlikte bireylerin beklenen yaşam süresinin uzaması bakıma olan gereksinimi artırmıştır. Bireylerin yaşamlarının son dönemlerinde ortaya çıkan ve gerek hasta gerekse hasta yakınlarının fiziksel, psikososyal ve ekonomik yönden yaşadıkları sıkıntılar yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki yapmaktadır. Her insanın kaliteli bir yaşam sonu bakım alma hakkı kapsamında ülkeler, palyatif bakım hizmetlerini kendi sosyokültürel yapılarına uygun bir şekilde sağlık sistemlerine entegre ederek herkes için eşit, erişilebilir ve maliyet etkin bir hizmet sunmaya gayret göstermektedir.

SEAHtaPalyatifBakımEğiticiEğitimi_3a.jpg

Bu kapsamda SKS’ de "Klinikte görev yapan sağlık çalışanları palyatif bakım konusunda mesleki alanına özgü eğitim almış olmalıdır" standartına istinaden Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve SEAH Eğitim Birimi iş birliği ile 22 Kasım Çarşamba günü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Konferans Salonunda saat:10.00 - 17.00 arası eğitici eğitimi yapıldı. Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı'nda görev yapan Uzm. Hurişah AKSAKAL ile Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi'nde görev yapan Uzm. Dr. Canan KÜÇÜK'ün katılımıyla gerçekleştirilen programa, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’ndan Doç. Dr. Fatih Güneysu, SEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hatice Sıçramaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl ve yardımcıları katılım sağlamıştır.

SEAHtaPalyatifBakımEğiticiEğitimi_8a.jpg

Doç. Dr. Fatih Güneysunun açılış konuşması yaptığı programda Sakarya ilinde Palyatif Bakım Kliniklerinde çalışan hekim, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, manevi destek uzmanı katılımıyla toplam 110 kişiye ‘Eğitici Eğitimi’ verilmiştir. İnteraktif gerçekleştirilen programda katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdi. Program sonrası hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hatice Sıçramaz eğitmenlerimiz Uzm. Dr. Canan Küçük,  Uzm. Hurişah Aksakal’a katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim etmiş olup diğer tüm katılımcılara ‘Eğitici Belgesi’ verilmiştir.

• SEAHtaPalyatifBakımEğiticiEğitimi_MANŞET.png
  • SEAHtaPalyatifBakımEğiticiEğitimi_1.jpeg