13 Aralık 2023

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİMİZE TEŞEKKÜR BELGESİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Özel Güvenlik Görevlilerimize Teşekkür Belgesi verildi.

Özel Güvenlik Görevlilerimize Teşekkür Belgesi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü,  Özel Güvenlik Görevlilerimizi denetledi.

Günümüzde teknoloji ve küreselleşme tüm dünyada ekonomik, kültürel ve siyasi değişikliklere neden olmuştur. Bu değişim süreci güvenlik olgusunu da etkilemiş, tüm ülkelerde güvenliğin önemi artmış ve ihtiyaçların belirlenmesinde güvenlik kavramı ilk sıralara yerleşmiştir. Bu nedenle, her sektörde ve kurumda ihtiyaç haline gelen özel güvenlik görevlilerinin vatandaşların ve kurumların korunmasında oynadıkları rol oldukça önemli hale gelmiştir.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, özel güvenlik sektörüne ilişkin faaliyetleri; etkin, verimli, sürdürülebilir ve ölçülebilir yöntemlerle planlamak, düzenlemek, yürütmek, eğitmek ve denetlemekle görevlidir.

Özel güvenlik görevlilerinin; toplum nezdindeki saygınlıklarının, güvenilirliklerinin, aidiyet duygularının, kuruma bağlılıklarının, görünürlüklerinin arttırılması, önleyici güvenlik hizmetlerinin etkin biçimde yürütülmesinin sağlanması, birlikte çalışabilme yetilerinin geliştirilmesi ve yenilenmesi esas alınmıştır.

Bakanlık ve valilikler, Kanun ve bu Yönetmelik hükümlerinin yerine getirilip getirilmediğini, yasak uygulama ve davranışların bulunup bulunmadığını ve amaç dışında faaliyet gösterilip gösterilmediğini tespit etmek amacıyla, özel güvenlik şirketlerini her zaman denetleyebilir.

Denetim sırasında, faaliyet izninin ve personelin çalışma izinlerinin geçerli olup olmadığı; özel güvenlik görevlileri için mali sorumluluk sigortasının yaptırılıp yaptırılmadığı; üçüncü kişilere verilen koruma ve güvenlik hizmetlerine ilişkin sözleşmelerin usulüne uygun düzenlenip düzenlenmediği ve bu sözleşmelerin zamanında valiliğe bildirilip bildirilmediği; görev alanına uyulup uyulmadığı; silah ve teçhizatın ruhsatlı olup olmadığı ve bunların usulüne uygun korunup korunmadığı; kayıt ve defterlerin usulüne uygun tutulup tutulmadığı; eğitim hizmetlerinin bu Yönetmelik hükümlerine uygun yürütülüp yürütülmediği, Kanun ve bu Yönetmeliğin diğer hükümlerinin uygulanıp uygulanmadığı ve amaç dışında faaliyet gösterilip gösterilmediği incelenir.

Bu kapsamda denetim ekibi tarafından, Özel Güvenlik Görevlilerimize yapılan denetimde çok başarılı oldukları kayıt altına alınmıştır.

Yapılan denetim sonucunda başarılı olan Özel Güvenlik Görevlilerimize kutlama töreni yapıldı.

Özel Güvenlik Görevlilerimize Teşekkür Belgesi

Kutlama törenine Başhekim Prof. Dr. Fikret Halis, Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Durmuş, Destek ve Kalite Müdürü Tülay Kaya, Müdür Yardımcıları Recai Temel, Gülcan Işıksu, Süpervizör Özlem Akyar, birim sorumluları ve sağlık çalışanlarımız katıldı.

Özel Güvenlik Görevlilerimize Teşekkür Belgesi

Hastane yönetimimiz, denetimde üstün gayret ve çabalarından dolayı Özel Güvenlik Görevlilerimize program sonunda ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.

• Özel Güvenlik Görevlilerimize Teşekkür Belgesi