SEAH’ta Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Etkinliği
26 Ocak 2024

SEAH’TA RAHİM AĞZI KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Serviks (rahim ağzı) Kanseri Farkındalık Etkinliği yapıldı.

Serviks kanseri, dünya genelinde kadınları en çok etkileyen, etkili tarama yöntemleri ile erken tanınıp tedavi edilebilen ve böylelikle hastalığa bağlı ölüm oranlarının büyük oranda azaltılabildiği kanser türlerinden biridir.

Bir ülkede rahim ağzı kanserinden kaynaklı ölümü engellenen kadın sayısı o ülkenin sağlık hizmetleri yönünden gelişmişliği ve kadına verilen değer ile doğru orantılıdır. Rahim ağzında gelişen bir kanser türü olan Rahim Ağzı Kanserinin, tarama yöntemleri ile erken tanı alındığında hastalığa bağlı ölüm oranlarının büyük oranda azaltılabildiği kanıtlanmıştır. Bu nedenle Bakanlığımız buna yönelik kapsamlı sağlık programlarının içine Rahim Ağzı Kanser taramalarını da almış ve büyük bir başarı ile yürütmeye devam etmektedir.

Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiş olup dünyanın birçok ülkesinde hastalığa dikkat çekmek üzere Farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Ülkemizde de farkındalık etkinlikleri tüm illerimizde yapılmakta, tarama programlarımız tanıtılarak halkımızı bu konuda bilinçlendirmeye çalışılmaktadır.

Bu amaçla hastanemizde, dünyada ve ülkemizde görülme sıklığı fazla olan Rahim Ağzı (Serviks) Kanserine karşı farkındalık oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek adına bir etkinlik düzenlenmiştir.

Etkinlik hastanemiz Doğumevi Kampüs Eğitim Salonunda 25 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşmiştir.

SEAHta Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Etkinliği

Serviks Farkındalık Eğitimi Konu Başlıkları;
• Rahim ağzı (serviks) kanseri tanımı
 Dünyada ve ülkemizde serviks kanseri görülme sıklığı
 Serviks kanseri oluşum nedenleri
 Serviks kanseri belirtileri ve teşhisi
• Erken teşhisin önemi

SEAHta Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Etkinliği

Eğitmen Jinekoloji Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Osman Köse’nin katkı sağladığı etkinliğe hekim, hemşire ve hastane çalışanları katıldı.

• SEAHta Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Etkinliği