SEAH’ta Temel ve İleri Yaşam Desteği (CPR) Eğitimi
12 Şubat 2024

SEAH’TA TEMEL VE İLERİ YAŞAM DESTEĞİ (CPR) EĞİTİMİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Temel ve İleri Yaşam Desteği (CPR) Eğitimi yapıldı.

SEAHta Temel ve İleri Yaşam Desteği (CPR) Eğitimi

Kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) veya daha doğru bir tanımlama ile kardiyopulmoner serebral resüsitasyon hayati fonksiyonları veya yaşam bulguları olmayan bir insanda, kurtarıcılar (halktan veya sağlık alanından kişiler) tarafından kalbin, akciğerin ve beynin yeniden canlandırılması işlemi olarak tanımlanabilir.

Günümüzde ani kalp ölümü çok önemli bir sağlık problemdir. Gerek hastane dışında gerek hastane içinde hastaların azımsanmayacak bir bölümü ani ölüm ile kaybedilmektedir.

Bu kapsamda hastanemize yeni başlayan ve daha önce hiç yüz yüze temel ve ileri yaşam desteği eğitimi almayan sağlık çalışanlarına Kardiyoloji Ana Bilim Dalı, Acil Tıp Ana Bilim Dalı ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı hekimlerince dönüşümlü olarak her ay eğitim düzenlenmektedir.

SEAHta Temel ve İleri Yaşam Desteği (CPR) Eğitimi

Bu ay düzenlenen CPR eğitimini Acil Tıp Uzmanımız Dr. Hakan Çileli teorik ve uygulamalı olarak verdi.

CPR eğitimine 34 sağlık çalışanımız katılım sağlamıştır.

• SEAHta Temel ve İleri Yaşam Desteği (CPR) Eğitimi