SEAH’ta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği
05 Ekim 2024

SEAH’TA DÜNYA EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Dünya Emzirme Haftası Etkinliği düzenlendi.

Emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve tüm dünyada anne sütüyle beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında yürütülen küresel bir faaliyettir.

Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olma ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için bu hakkı sağlayan en uygun besindir. Anne sütü ilk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin öğesi gereksinmelerini karşılaması, kolayca sindirilebilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından eşsizdir. Ayrıca, anne sütü canlı hücreler, hormonlar, aktif enzimler, antikorlar ve pek çok diğer benzersiz bileşenleri içeren dinamik bir besindir.

E Ğ İ T İ M   O L S U N

Bu kapsamda; Bebek Dostu ve Anne Dostu Hastane ünvanlarına sahip olan hastanemiz “Eğitim Olsun” sloganıyla 4 Ekim Cuma günü gerçekleşen Dünya Emzirme Haftasını büyük bir coşkuyla kutladık. Bu önemli hafta, emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini vurgulamak ve anneleri emzirme konusunda bilinçlendirmek amacıyla dünya genelinde her yıl düzenlenmektedir.

SEAHta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Etkinliğimize; ÇEKÜS Şube Müdürü Neşe Aşıcı, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Yaprak Çelik, İl Bebek Dostu Program Sorumlusu Ülkühan Düzenli, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hatice Sıçramaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, Sağlık Bakım Hizmetleri Yardımcıları Dilek Arslan ve Filiz Küni, Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Sorumlusu Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı katılım sağladı.

Hastanemizde, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün desteği ile bu haftaya özel olarak çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme seminerleri düzenledik. Anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, deneyimli sağlık uzmanlarımız tarafından verilen seminerlerde annelere doğru emzirme teknikleri ve bebek beslenmesi hakkında değerli bilgiler sunuldu. Ayrıca, hastanemizdeki yeni annelere, emzirme sürecinde karşılaşabilecekleri zorlukları aşmalarında yardımcı olacak rehberlik hizmetleri sağlandı.

SEAHta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Hastanemize başvuran gebelerimize emzirme önlüğü, bebek tırnak bakım kiti ve bakım kremleri hediye edildi. Bilgilendirici kitapçıklar ve broşürler dağıtıldı.

SEAHta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Dünya Emzirme Haftası kapsamında, hastanemizin lohusa servisi ve gebe okulunda bulunan annelere / yakınlarına özel olarak hazırladığımız bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve emzirme danışmanlarımız tarafından bire bir destek sağlandı. Amacımız, her annenin bebeklerine sağlıklı bir başlangıç yapmaları için gereken bilgi ve desteği sunmaktır.

SEAHta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, emzirmenin hem anne hem de bebek sağlığı için hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, yıl boyunca emzirme konusunda annelere destek olmaya ve onları bilinçlendirmeye devam edeceğiz.

Her zaman annelerimizin yanındayız ve sağlıklı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.

• SEAHta Dünya Emzirme Haftası Etkinliği