Hayırsever İş İnsanlarımızdan SEAH’a 4 Adet Hemodiyaliz Cihazı Bağışı Yapıldı
09 Ekim 2024

HAYIRSEVER İŞ İNSANLARIMIZDAN SEAH’A 4 ADET HEMODİYALİZ CİHAZI BAĞIŞI YAPILDI

Hayırsever İş İnsanlarımızdan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Nefroloji Kliniğine hemodiyaliz cihazları bağışı yapıldı.

Hayırsever İş İnsanlarımızdan SEAHa 4 Adet Hemodiyaliz Cihazı Bağışı Yapıldı

SEAH Nefroloji Kliniği diyaliz ünitemize Amerika ve Bursa’da yaşayan hayırsever iş insanları tarafından 4 adet hemodiyaliz cihazı bağışı yapıldı.

Hayırsever İş İnsanlarımızdan SEAHa 4 Adet Hemodiyaliz Cihazı Bağışı Yapıldı

Yapmış oldukları çok değerli bağışlarından dolayı başhekimimiz Prof. Dr. Fikret Halis tarafından hayırsever iş insanlarımıza teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Takdim programına Nefroloji Kliniği klinik idari sorumlusu Prof. Dr. Hamad Dheir, Doç. Dr. Mahmud İslam, Uzm. Dr. Musa Pınar, Uzm. Doç. Dr. Zafer Ercan, Dr. Ferit Yavuzyılmaz, Dr. Mine Günaydın ve diyaliz sorumlu hemşiresi Emrah Tepe hazır bulundular. Hemodiyaliz cihazı bağışçılarımız Fatma Develioğlu, Faruk Güzeldağ, Ahmet Balaban, Gürkan İsmailoğlu, Orhan Bekir ve Serkan Sabuncu'ya plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Hayırsever İş İnsanlarımızdan SEAHa 4 Adet Hemodiyaliz Cihazı Bağışı Yapıldı

Nefroloji Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Hamad Dheir " Diyaliz, böbrek yetmezliği veya başka sebeplerle insan vücudunda biriken toksik maddelerin ve fazla sıvının vücuttan uzaklaştırılması amacı ile uygulanan diyaliz yöntemlerinin genelini tanımlar. Hemodiyaliz ise hemodiyaliz cihazı vasıtasıyla yapay membran kullanılarak diyaliz merkezlerinde veya evde yapılan standart, hemodiafiltrasyon ve diğer alternatif diyaliz yöntemlerini ifade eder. Diyaliz makineleri böbrek yetmezliği olan hastalar için hayati önem taşımaktadır. Bu makineler sayesinde böbrek hastaların hayatlarını sürdürebiliyorlar. Ülkemizde yaklaşık 60 bin  diyaliz hastası var. Dolayısıyla bu bağışı çok değerli buluyoruz" dedi.

Hayırsever İş İnsanlarımızdan SEAHa 4 Adet Hemodiyaliz Cihazı Bağışı Yapıldı

Çok değerli bağışlarından dolayı hayırsever iş insanlarımıza hastalarımız adına teşekkür ediyoruz.

• Hayırsever İş İnsanlarımızdan SEAHa 4 Adet Hemodiyaliz Cihazı Bağışı Yapıldı