Parkinson Hastaları Hasta Okulunda Buluştu
09 Nisan 2021

12 Haziran 2019 Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda Parkinson hasta ve yakınlarına yönelik hasta okulu düzenlendi. Toplantının ev sahipliğini yapan Nöroloji Kliniğinden Doç. Dr. Yeşim GÜZEY ARAS: ''Nisan ayında Dünya Parkinson Günü etkinliği düzenledik bu etkinliğe katılan hastaların ve hasta yakınlarının talebi doğrultusunda 12 Haziran Çarşamba günü hasta ve hasta yakınlarına yönelik olarak ilk hasta okulumuzu gerçekleştirdik.  Etkinliğe 100'e yakın hasta ve hasta yakını katıldı. Düzce Üniversitesinden Doç. Dr. Yıldız DEĞİRMENCİ halk arasında beyin pili olarak adlandırılan DBS tedavisinden ve Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğinden Dokt. Öğr. Üyesi Türkan ACAR ise Apomorfin ( göbekten iğne ) tedavilerini aktardı.  Özellikle ileri evre hastalarda uygulanan tedavi yöntemlerinin tartışıldığı  toplantımız hasta ve yakınlarının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Soru-cevap bölümünde beyin pili ile ilgili merak edilen soruları cevapladık. Bu tür etkinlikler hasta ve yakınlarının hastalık hakkındaki farkındalıklarını arttırma konusunda çok yararlı etki oluşturuyorlar. Hastalarımızdan gelen talep doğrultusunda bu etkinliğimizi en kısa zamanda tekrar etmeyi umuyoruz.'' dedi.

• parkinsonhastaokulu2019-1.jpg
  • parkinsonhastaokulu2019-2.jpg