Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi Yapıldı
26 Haziran 2021

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi Yapıldı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resüsitasyon Programı - NRP) Uygulama Eğitimine katılan 20 sağlık çalışanı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

NRP1.jpg

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)
Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Temel resusitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedeflenmektedir

Temel Amaçlar

» Yurt çapında doğum eyleminde görev alan tüm sağlık personelinin standart bir Neonatal Resüsitasyon eğitimi alması
»
Bu bilgi, becerileri belirli aralıklarla yenilemesi,
»
Eğitim yapılan illerde gerçekleştirilen hastane ziyaretleri ile doğumhane koşullarının yerinde görülmesi
»
Saptanan sorunlar için kuruma özel çözümlerin kurum yetkilileri ile birlikte üretilmesi
»
Çalışma koşullarının verilen eğitimle paralel duruma getirilmesi,
»
Tüm bu çalışmalar neticesinde Türkiye' nin her köşesinde doğan çocuklara gerektiğinde aynı nitelikte resüsitasyon yapılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Halk Sağlığı Başkanlığı ÇEKÜS Birimi
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ÇEKÜS Birimi tarafından doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesi ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı - NRP) Uygulama Eğitimi düzenlendi.

NRP2.jpg

NRP Eğitimcileri
SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hizmet Binasında 23-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime;

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli
Dr. Merve Arslan
Ebe Derya Çelik

SEAH’tan
Doç.Dr.İbrahim Caner
Doç.Dr. Bahri Elmas
Dr. Öğr. Üyesi Meltem Karabay
Hemşire Nurdan Ayhan
Esra Garlı
Suzan Güngör Çalışkan

eğitimci olarak katıldı.

Katılımcılara, NRP eğitimcileri tarafından yenidoğana en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı.

NRP3.jpg

NRP Katılımcıları

Hekim
• Hemşire
• Ebe
• Ambulans ve acil bakım teknikeri
• Acil tıp teknisyeni olmak üzere

toplam 20 sağlık çalışanı katıldı.

NRP4.jpg

NRP Sertifika Töreni
Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü,
Halk Sağlığı Başkanı Dr. Yasin Çatalbaş,
SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis
Yöneticiler ve Sağlık Çalışanları katıldı.

NRP5.jpg

Kursiyerlere sertifikalarını veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü:

“Başarının özü ekip çalışmasıdır.

SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hizmet Binası yönetici ve çalışanları; ekip ruhuyla özverili bir şekilde çalışarak başarıyı ortaya koyuyor.

NRP eğitimleri önemli.

Pandemiden dolayı iki yıldır ara vermiştik, şimdi yeniden başladık.

Bu eğitim bebeğe el süren dokunan tüm personele verilinceye kadar devam edecek.

Burada eğitim veren değerli hocalarımıza ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

NRP_Eğitimi_MANŞET.png

• NRP_Eğitimi_MANŞET.png