Organ Bağış Haftası (3-9 Kasım)
03 Kasım 2021

Organ Bağış Haftası (3-9 Kasım)

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH)
3-9 Kasım Organ Bağış Haftası’ münasebetiyle organ bağış standı kuruldu.

Ülkemizde
her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında "Organ Bağış Haftası" etkinlikleri yapılmaktadır.

OrganBağışı_1.jpg

Organ ve Doku Nakli ile Hayat
Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir.

Organ Bağışı
Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesine organ bağışı denir.

Organ Nakli
Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.

OrganBağışı_2.jpg

Siz de organlarınızı bağışlayın, yaşasın!
Kalp, akciğer, böbrek, kornea, karaciğer, ince bağırsak, pankreas, yüz ve saçlı deri gibi doku ve organlarınız başka bedenlerde hayat bulabilir.

Organ Nakil Birimi,
SEAH poliklinik alanında açmış olduğu stantla;
vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedeflemiştir.

OrganBağışı_3.jpg

Standımıza İlgi
• Doç Dr. Fikret HALİS, Başhekim
• Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Genel Cerrahi Kliniği
• Doç Dr. Hamaad Dheir, Nefroloji Kliniği
• Dr. Öğr. Üyesi Necattin Fırat, Genel Cerrahi Kliniği
• Tülay KAYA, Destek ve Kalite Müdürü
• Mustafa İsmail YILMAZ, Destek ve Kalite Md. Yrd.

Çok sayıda Hekim, Sağlık Personeli ve vatandaşlarımız standımıza ilgi göstermiştir.

OrganBağışı_MANŞET2.png

• OrganBağışı_MANŞET2.png