Sakarya’da İLK GERİATRİ UZMANI Hasta Kabulüne Başladı
17 Şubat 2022

Sakarya’da İLK GERİATRİ UZMANI Hasta Kabulüne Başladı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin (SEAH) ilk Geriatri Uzmanı (yaşlılık hekimliği) Dr. Fatih Çelebi, hasta kabulüne başladı.

Sakarya'daİlGeriatriUzmanıGöreveBaşladı_1.jpg

Uzm. Dr. Fatih Çelebi,
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuş, iç hastalıkları uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesinde, yandal uzmanlığını SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamlayarak Geriatri Uzmanı olarak SEAH’ta göreve başladı.

Sakarya’da olmak ve burada hizmet vermekten çok mutlu olduğunu söyleyen Geriatri Uzmanı Dr. Fatih Çelebi  “Geriatri, iç hastalıklarının (dahiliye) bir yan dalıdır. Dahiliye uzmanı olduktan sonra,  3 yıl da yaşlı sağlığı alanında eğitim alarak geriatri uzmanı olarak hizmet verilmektedir.

Geriatri polikliniğine, 65 yaş ve üzerindeki tüm bireyler başvurabilir.

Her türlü dahili hastalığı olanlar (şeker, tansiyon, kolesterol yüksekliği, guatr, böbrek hastalığı, mide- barsak hastalıkları, kan hastalıkları, kemik erimesi gibi), özellikle birden fazla hastalığı bulunan, çok sayıda ilaç kullanan, ilaçlarının düzenlenmesi gereken, beslenme bozukluğu olan, unutkanlık, uykusuzluk, sık düşme, idrar kaçırma gibi şikayetleri olan hastalar başvurabildiği gibi hiçbir hastalığı olmayan sağlıklı yaşlanmak isteyenler de geriatri bölümüne başvurabilir” dedi.

Geriatri polikliniğine hasta kabul ve yönlendirme işlemleri; İç Hastalıları (Dahiliye) polikliniklerinden Yeşil Alan kaydı ile yapılmaktadır.

Sakarya'daİlGeriatriUzmanıGöreveBaşladı_MANŞET.jpg

• Sakarya'daİlGeriatriUzmanıGöreveBaşladı_MANŞET.jpg