SEAH'ta Hasta Kan Yönetimi Tartışıldı
02 Haziran 2022

SEAH'TA HASTA KAN YÖNETİMİ TARTIŞILDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Hasta Kan Yönetimi sunumu yapıldı.

SEAH'taHastaKanYönetimiTartışıldı_1a.jpg

Hastanemizde Hasta Kan Yönetimi çalışmaları kapsamında düzenlenen “Ameliyat Öncesi ve Ameliyat Sonrası Anemi Tedavisinde İntravenöz Ferrik Karboksimaltozun Yeri” isimli toplantımız Ankara Şehir Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi bölümünden Prof. Dr. Serdar Günaydın‘ın sunumu ile gerçekleştirilmiştir.

SEAH'taHastaKanYönetimiTartışıldı_6a.jpg

Günümüzde geçerli olan gereksiz kan ve kan ürünlerinin transfüzyonundan kaçınmaktır.

“Uygun transfüzyon” kan gereksinimi olan bir hastaya gereksinimine göre uygun kan bileşenini seçerek, zamanında ve yeterli miktarda vermek olarak tanımlanır.

Uygun transfüzyonda hastanın gereksinimini karşılamak ve “gereksiz” transfüzyonları önlemek hedeflenir.

Transfüzyon tıbbına son 10-15 yılda girmiş olan “PATIENT BLOOD MANAGEMENT (PBM) – HASTA KANI YÖNETİMİ (HKY)” kavramı ise uygun transfüzyona ek olarak, hastanın kendi kan rezervini optimize ederek transfüzyona gereksinimini azaltmak için yapılabilecek tüm uygulamaları içerir.

SEAH'taHastaKanYönetimiTartışıldı_7a.jpg

• SEAH'taHastaKanYönetimiTartışıldı_MANŞET.jpg