SEAH’ta Engelli Bireyler İçin Sağlık Hakları Standı
19 Haziran 2022

SEAH’TA ENGELLİ BİREYLER İÇİN SAĞLIK HAKLARI STANDI

Sakarya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) Engelli Bireyler İçin Sağlık Hakları konusunda bilgilendirme standı açıldı.

EngelliBireylerSağlıkRehberiSEAH2022_2a.jpg

SEAH Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi koordinasyonu ile gerçekleşen stantta bilgilendirme konu başlıkları;
• Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi
    » ESİM (İşitme engelli vatandaşları acil durumlarda hayata bağlamak üzere geliştirilmiştir.)
    » Uygulama ile engelli vatandaşlar, kişisel telefonlarından 112 acil servise anında ihbar yapabilmekte ve anlık mesajlaşma yapılabilmektedir.
• Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi
    » Hastanemiz tüm kampüslerinde engelli hasta müracaatlarına rehberlik ve danışma hizmetleri verilmektedir.

Broşür dağıtımının yapıldığı organizasyonda, vatandaşlara Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi hakkında bilgi verildi.

EngelliBireylerSağlıkRehberiSEAH2022_3a.jpg

Standa  hastane Başhekimimiz Doç. Dr. Fikret Halis, Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Mehmet Alaçam, İdari ve Mali İşler Müdürümüz Mahmut Keküllüoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Dilek ARSLAN ile Tıbbı Sosyal Hizmetler Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanımız Hüseyin Kara ve ekibi katıldı.

İletişim:
www.sakaryeah.saglik.gov.tr.

• Merkez KAMPÜS
• K. Doğum Çocuk Hast. Hizmet Binası
• Korucuk Kampüs
• İstasyon Ek Hizmet Binası (Eski k. Doğum ve Çocuk)
• TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi

• EngelliBireylerSağlıkRehberiSEAH2022_MANŞET.jpg