SEAH Korucuk Kampüste Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı
06 Temmuz 2022

SEAH KORUCUK KAMPÜSTE DEPREM ve YANGIN TATBİKATI YAPILDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Korucuk Kampüste  HAP (Hastane Afet Planı) deprem ve yangın (Kırmızı Kod) tatbikatı yapıldı.

SEAH_Korucuk_DepremTatbikatı2022_2.jpg

HAP (Hastane Afet Planı) çerçevesinde yapılan tatbikatlar; içerik ve uygulama olarak yalnızca afet ve acil durumlara müdahaleyi değil, risk ve zarar azaltma, hazırlık ve iyileştirme çalışmalarını bütünsel olarak içermektedir.

Yapılan tatbikatlarla, afetlere ilişkin risk ve zarar azaltıcı önlem almak, yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunacağımız sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmak ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almadan kendi kendimize yeterli olmayı sağlamaktır.

Afet ve acil durumlarda hastanemizin hazırlıklı olmasını sağlamak ve böyle bir durumla karşılaşıldığında hızlı etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için deprem ve yangın (Kırmızı Kod) tatbikatı yapıldı.

SEAH_Korucuk_DepremTatbikatı2022_3.jpg

HAP Başkanın direktifleri doğrultunda; Olay Yönetim Ekibi ve görev alan bölümler deprem ve yangın (Kırmızı Kod) Tatbikat Senaryosunu başarılı bir şekilde uyguladı.

• Tatbikat amaç ve hedefler belirlendi.
•  Tatbikat planı hakkında açıklama yapıldı.
•  Tatbikat gerçekleştirilmesi sağlandı.
•  Tatbikat değerlendirme ve geri bildirimler yapıldı.

SEAH_Korucuk_DepremTatbikatı2022_6a.jpg

Afet ve Acil Durum Yönetimi koordinasyonu ile gerçekleşen deprem ve yangın (Kırmızı Kod) tatbikatına Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Acil Durum Hizmetleri ve İl SAKOM görevlileri de  gözlemci olarak katıldı.

• SEAH_Korucuk_DepremTatbikatı2022_MANŞET.jpg
  • SEAH_Korucuk_DepremTatbikatı2022_1.jpg