SEAH Gebe Okulu Tescil Belgesi Aldı
15 Haziran 2023

SEAH GEBE OKULU TESCİL BELGESİ ALDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) "Gebe Okulu Tescil Belgesi" aldı.

SEAH_GebeOkuluTescilBelgesiAldı_1a.jpg

Sağlık Bakanlığı "Sağlık Hizmetlerinde Gebe Bilgilendirme Sınıfı, Gebe Okulu ve Doğuma Hazırlık ve Danışmanlık Merkezlerinin Çalışma Usul ve Esasları" hakkındaki genelgeye istinaden SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasında bulunan "Gebe Okulu"muz tescil edilmiştir.

Sağlık Bakanlığımızın temel hedeflerinden olan; gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunulmasıdır.

SEAH Gebe Okulumuzda;

• Gebelik Dönemi,
• Doğum Süreci,
• Lohusalık Dönemi,
• Emzirme,
• Bebek Bakımı ve
• Aile Planlaması gibi

konularda gebelerimize yönelik eğitimler verilmektedir.

Amacımız hamilelik ve doğum sürecinde annenin; doğum sonrasında ise bebeğin ve yine annenin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir dönem geçirmelerini sağlamak.

Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde kadının ve ailesinin yaşamında önemli değişimlerin yaşandığı zaman dilimidir.

Her doğumun süreci farklıdır ve bu sürece saygı ve sabırla yaklaşmak gerekir.

Bu dönemde ortaya çıkan değişimlere hazır olmada doğum öncesi bakım oldukça önemlidir.

Gebe Okulumuzun Hedefleri

Gebelik konusunda gerekli bilgilerin artmasını ve sorularının cevaplanmasını sağlamak,
• Doğum ve doğum sürecini anlatmak, bilgi eksikliğinin giderilmesini sağlamak,
• Bebek bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda aileleri bilgilendirmek,
• Emzirme konusunda becerisini arttırarak, danışmanlık desteği vermek,
• Gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek ve doğum için hazırlanmasını sağlamak,
• Doğum öncesi ve sonrası yaşanan kaygılarla baş etmek ve çiftlerin psikolojisini hazırlamaktır.

» Annelik bilinci nasıl kazanırım,
» doğum korkusu ile nasıl baş ederim,
» bebek bakımında eksik bildiklerimi nasıl tamamlarım

diyorsanız ve sormak istediğiniz bütün sorulara cevap bulmak için gebe okulumuza bekliyoruz.

• SEAH_GebeOkuluTescilBelgesiAldı_MANŞET.jpg
  • SEAH_GebeOkuluTescilBelgesiAldı_1.jpg