SEAH’ta Dünya Sepsis Günü Farkındalık Eğitimi
27 Eylül 2022

SEAH’ta DÜNYA SEPSİS GÜNÜ FARKINDALIK EĞİTİMİ

Dünyada hastanede gerçekleşen her beş ölümden birinin ilişkilendirildiği; tedavi edilmezse septik şoka, çoklu organ yetmezliğine ve ölüme sebep olan Sepsis dünyadaki hastane ölümler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Karşılaşılan vakalarda Sepsisi doğrudan anlamak ve semptomları takip etmek, erken tanı ve tedavi için son derece kritik noktalardır.

Bu sebeple Sepsis hakkında sağlık çalışanlarına daha fazla bilgi vermek ve bilinçlendirmek amacıyla
13 Eylül Dünya Sepsis Günü kapsamında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Merkez Kampüs Konferans salonunda 23.09.2022 tarihinde sağlık çalışanlarına yönelik Sepsis Farkındalık Eğitimi düzenlenmiştir.

SEAHtaDünyaSepsisGünüFarkındalıkEğitimi2022_2a.jpg

Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Klinik İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem’in oturum başkanlığını yaptığı eğitimde Anestezi ve Reanimasyon Kliniği Yoğun Bakım Ünitesinden Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Kezban Özmen Süner ‘Sepsiste Epidemiyoloji ve Tanı’ ile ‘Sepsiste İleri Tedaviler ‘,  Uzm. Dr. Hüseyin Özkök ‘Sepsiste Acil Tedavi’ konularında konuşmacı olarak katkı sağlamıştır.

SEAHtaDünyaSepsisGünüFarkındalıkEğitimi2022_4a.jpg

Düzenlenen eğitime Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binası Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hatice Sıçramaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Dilek Arslan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binası Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Filiz Küni, hekimler, asistan hekimler, yoğun bakım klinik sorumlu hemşireleri ve sağlık profesyonellerinin katkıları ile gerçekleşen eğitime oturum başkanı ve konuşmacıların soruları cevaplandırması ile program tamamlanmıştır.

• DünyaSepsisGünüFarkındalıkGünü2022_2_MANŞET.jpg
  • SEAHtaDünyaSepsisGünüFarkındalıkEğitimi2022_1.jpg