SEAH’ta Dünya Diyabet Günü Etkinliği
15 Kasım 2022

SEAH’TA DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) “Dünya Diyabet Günü” etkinliği yapıldı.

Dünyada ve ülkemizde görülme sıklığı gittikçe artan Diyabete karşı farkındalık oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek adına SEAH Diyabet Polikliniğinde stant açıldı.

SEAH'taDünya DiyabetGünüEtkinliği2022_1a.jpg

Günün anlam ve önemine uygun açıklama yapan İç Hastalıkları Anabilim Başkanı  Doç. Dr. Selçuk Yaylacı:
"Diyabet (şeker hastalığı) günümüzde en önemli sağlık sorunlarından biri olmakta ve her geçen yıl daha da artmaktadır.

Metabolik etkilerinin yanında, kalp damar hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi önemli hastalıklarında en önemli sebeplerinden biridir.

Tedavisinde yaşam tarzı değişikliği (diyet ve beslenme tedavisi, egzersiz, sigara ve alkolun bırakılması...) ilaç tedavisinin yanında çok önemli yer tutmaktadır.

Diyabet tedavisinde hedefimiz;
» HbA1c hedeflerine ulaşmak
» İstenmeyen şeker düşüşü (hipoglisemi) olaylarını azaltmak
» Kalp damar hastalıklarının risklerini azaltmak
» Nefrolojik açıdan koruma sağlamak
» Kilo kontrolü sağlamak
» Kan basıncı kontrolü sağlamak

Yukarıdaki hedeflere ulaşmak için mutlaka İç Hastalıkları hekiminize başvurunuz" dedi.

SEAH'taDünya DiyabetGünüEtkinliği2022_2a.jpg

Tüm gün hastaların şeker ve tansiyonlarının ölçüldüğü etkinlikte Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis'in de şeker ölçümü yapılarak tansiyonuna bakıldı.

Yoğun ilginin olduğu standa Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet ALAÇAM, Destek ve Kalite Müdürü Tülay Kaya, Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamad Dheir, İç Hastalıkları Kliniğinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmed BilalGenç ile çok sayıda hekim, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.

SEAH'taDünya DiyabetGünüEtkinliği2022_6a.jpg

Etkinlik, klinik hemşirelerimiz tarafından yapılan sağlıklı atıştırmalıkların ikramıyla toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

• SEAH'taDünya DiyabetGünüEtkinliği2022_MANŞET.jpg
  • SEAH'taDünya DiyabetGünüEtkinliği2022_1.jpg