Organ Bağışı Haftası Etkinliği (3-9 Kasım)
15 Kasım 2022

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI ETKİNLİĞİ  (3-9 Kasım)

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) “Organ Bağışı Haftası” etkinliği yapıldı.

Organ Bağışı Haftası münasebetiyle organ bağışı arttırmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla Sakarya İl Müdürlüğü ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından organ bağış standı kuruldu.

OrganBağışHaftasıEtkinliği2022_1a.jpg

Böbrek Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Hamad Dheir; “Binlerce sayıda hasta organ beklemektedir. Her yıl bu hastaların önemli bir kısmı organa kavuşamadan yaşamlarını yitirmektedir” dedi.

Böbrek Nakli operasyonlarını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Necattin Fırat ise bu vesileyle amaçlarının organ bağışı farkındalığı arttırmak ve daha fazla can kurtarmak olduğu ifade etti.

Böbrek nakil ekibinden Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Prof. Dr. Fatih Altıntoprak ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Akın ise Sakarya şehrimiz dahil olmak üzere yoğun bakım ünitelerinde beyin ölümü tanı oranları ve bağış oranlarının hala düşük olduğunu ve bunun için sivil toplum kuruluşları tarafından eğitimin arttırılmasının bu konudaki farkındalığı artacağına inandıklarını ifade ettiler.

• OrganBağışHaftasıEtkinliği2022_MANŞET2.jpg
  • OrganBağışHaftasıEtkinliği2022_1.jpg