SEAH’ta Bası Yarası Sempozyumu Yapıldı
15 Kasım 2022

SEAH’TA BASI YARASI SEMPOZYUMU YAPILDI

Farkında ol Basıyı Önle

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) “Farkında Ol Basıyı Önle” temalı Bası Yarası Farkındalık Sempozyumu yara bakım ünitesi sorumlu hekimi Dr. Öğr. Üyesi Alper Erkin ve Eğitim Koordinatörlüğü iş birliği ile  yapıldı.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_1a.jpg

Uluslararası Bası Yaralarına Farkındalık Haftası kapsamında, ulusal ve uluslararası dernekler ile koordineli olarak hastanemizde yatak yaralarına dikkati çekmek amacıyla Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Düzce Üniversitesinin değerli katkılarıyla sempozyum düzenlendi.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_2a.jpg

“Farkında ol Basıyı Önle” konulu sempozyuma çok sayıda hekim, hemşire, SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri katıldı.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_3a.jpg

Açılış konuşmalarını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis’in  yaptığı sempozyumda, yara bakımın Sakarya genelinde büyük bir ihtiyacı karşıladığı ve özveriyle çalışıldığına vurgu yapılarak Türkiye’de sayılı yara bakım üniteleri arasında hastanemizin de yer aldığını dile getirdiler.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_4a.jpg

Sempozyum moderatörlüğünü Anestezi ve Reanimasyon ABD Klinik İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem ve SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin yaptı.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_5a.jpg

Sepozyumda konuşmacı olarak SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hande Açıl Cengiz ‘Bası Yaralarının ne kadar farkındayız? Konulu sunumu ile hemşirelerin en az hekimler kadar bu bası ülserlerinin gelişiminde, takibinin yapılması hususundaki sorumluluklarına vurgu yaptı.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_6a.jpg

‘Bası Yaralarında Tedavi Yöntemleri’  ile SEAH Yara Bakım Ünitesi Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Alper Erkin tedavi yöntemleri ve maliyetleri ilgili sunum yaparak sempozyuma katkı sağladı.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_7a.jpg

SEAH İç Hastalıkları ABD Klinik Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Selçuk Yaylacı da ‘Bası Yaralarının Tedavisinde Nutrisyon’un önemine değindi.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_8a.jpg

‘Bası yaralarında ağrı yönetimi’ sunumu ile Anestezi ve Reanimasyon kliniğinden Uz. Dr. Fatih Şahin “Ağrının basınç ülserinde yönetimi” hususunda bilimsel veriler ışığında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_9a.jpg

‘Bası Yaralarında Enfeksiyon Kontrolü’ konulu sunumu ile Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinden Uzm. Dr. Cem Uzun “basınç yaralarında kültür antibiyogramın önemine” değinerek Levine Yöntemi uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_10a.jpg

‘Bası Yaralarının takibinde teknolojik gelişmeler’ konusu ile Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Ayşe Çelik Yılmaz ülkemizde ve dünyada bası yaralarının takibinde kullanılan mobil sistemlerin faydalarına değinerek geliştirdikleri mobil sistem hakkında bilgi verdi.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_11a.jpg

Son olarak SEAH yara bakım hemşiresi Ayşe Gül Şahin de hastanemizdeki yara bakım faaliyetlerinden ve kendilerine 3. Uluslararası 9. Ulusal Yoğun bakım Hemşireler kongresinde Poster/Bildiri Ödüllerinde üçüncülük ödülünü kazandıran posteri sunarak katkı sağladı.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_12a.jpg

Sempozyum sonunda moderatör hocalarımıza Dr. Öğr. Üyesi Alper Erkin tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_13a.jpg

Sempozyuma katkıda bulunan eğitmenlerin teşekkür belgeleri, SEAH Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl ve SEAH Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Dilek Arslan tarafından takdim edildi.

SEAHta Bası Yarası Sempozyumu Yapılıyor (AFİŞ)

• SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_MANŞET.jpg
  • SEAHtaBasıYarasıSempozyumuYapıldı_1.jpg