SEAH'ta Dünya Prematüre Bebek Günü Farkındalığı Etkinliği
17 Kasım 2022

SEAH'TA DÜNYA PREMATÜRE BEBEK GÜNÜ FARKINDALIĞI ETKİNLİĞİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) prematüreye dikkati çekmek için etkinlik düzenlendi

Sakarya'da 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla yoğun katılımlı program yapıldı.

SEAH'taDünyaPrematüreBebekGünüFarkındalığıEtkinliği_4a.jpg

Prematüre Günü Farkındalık Etkinliğine Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis, bölüm doktor ve hemşireleri, hastane yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Ebeveynlere prematüre hakkında bilgi verildiği etkinlikte, müzik dinletisi ve ikramda bulunuldu.

SEAH'taDünyaPrematüreBebekGünüFarkındalığıEtkinliği_2a.jpg

SEAH Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Caner, yaptığı açıklamada, 17 Kasım'ın dünyada ve Türkiye'de prematüre günü olarak kutlandığını söyledi.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 1 milyon bebeğin dünyaya geldiğini belirten  Caner, "Bunların yaklaşık yüzde 10'u prematüre olarak doğmaktadır. Bu bebekler anne karnında büyüme ve gelişimlerini henüz tamamlamadan dünyaya geldikleri için pek çok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Erken doğan bebeklerin uzmanlaşmış ekiplerce çok özel koşullarda bakılması bebeğin o an ve gelecekteki sağlığı için çok önemlidir. Taburcu olduktan sonra takip edilebilmesi, toplumda farkındalık oluşturulması ve topluma sağlıklı bireyler kazandırılması adına önemli bir adımdır." diye konuştu.

SEAH'taDünyaPrematüreBebekGünüFarkındalığıEtkinliği_7a.jpg

Prof. Dr. İbrahim Caner, prematürelerin simgesi olan mor rengin farkındalığında etkinlikler düzenlendiğini ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturulmaya çalışıldığını dile getirerek, hayata erken adım atan minik savaşçılar için hastane yöneticileri, yenidoğan yoğun bakım hekimleri ve hemşireleri tarafından program gerçekleştirdiklerini ifade etti.

• SEAH'taDünyaPrematüreBebekGünüFarkındalığıEtkinliği_MANŞET.jpg
  • SEAH'taDünyaPrematüreBebekGünüFarkındalığıEtkinliği_1.jpg