SEAH'ta Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Standı
25 Kasım 2022

SEAH'TA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ STANDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Farkındalık Etkinliği” yapıldı.

Tıbbi Sosyal Hizmet Birimimiz;

» Sosyal hizmet uygulamaları
  »
 Rehberlik
  » Danışmanlık hizmetlerini ifa eder

SEAH'taKadınaYönelikŞiddeteKarşıUluslararasıMücadeleGünüStandı_3a.jpg

SEAH Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi koordinasyonu ile hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtımının yapıldığı etkinlikte;

Şiddet Gören;
Utanma, yalnızlık, yetersizlik hissi, başarısızlık hissi, suçluluk, düşük özgüven, harekette bulunmada yetersizlik, değersizlik hissi, konsantrasyon güçlüğü, kendinden memnuniyetsizlik, fiziksel rahatsızlıklar (sakat kalma, yaralanma, kronik ağrılar), yeme bozuklukları vb. sonuçlara maruz kalıyor.

Çocuklar;
Kendine güvensizlik
Aşırı pasiflik ya da hiperaktivite
İletişim sorunları
Uyum sorunları
Okul başarısında düşüş
Anti-sosyal özellikler
Kişilik bozuklukları
Suça yönelme gibi etkilerle karşı karşıya kalıyor.

Anne/Çocuk İlişkisine Etkisi
Şiddet sebebiyle sağlığı bozulan ve zarar gören kadın, çocuklarının bakımını sağlamakta güçlük çeker.
Şiddete maruz kalan kadın, şiddetin olumsuz etkilerini çocuklarına yansıtır.
Şiddete maruz kalan anne, çocuklarının bakım ihtiyaçlarını sağlamaktan çok, kendisinin ve  çocuklarının güvenliğini sağlamak için çaba gösterir .

Baba/Çocuk İlişkisine Etkisi
Şiddete tanık olan çocuk şiddet gösteren babaya karşı kin ve öfke hisseder.
Şiddet sürecine tanık olan çocuklar için baba güvenilmez ve korkulan bir figür haline gelir.
 Eşlerine karşı saldırgan tutum içindeki erkekler bu yaklaşımı çocuklarına karşı da gösterme eğiliminde olur.
 Şiddete tanık olan çocuk, şiddeti sorun çözme yöntemi olarak öğrenir ve sosyal yaşamında karşılaştığı sorunları şiddetle çözmeye çalışır.

konularında, vatandaşlarımız; bilgi sahibi oldu.

SEAH'taKadınaYönelikŞiddeteKarşıUluslararasıMücadeleGünüStandı_4a.jpg

Standa  Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güneysu, çok sayıda hastane çalışanları ile Tıbbı Sosyal Hizmetler Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Hüseyin Kara ve ekibi katıldı.

• SEAH'taKadınaYönelikŞiddeteKarşıUluslararasıMücadeleGünüStandı_MANŞET2.jpg
  • SEAH'taKadınaYönelikŞiddeteKarşıUluslararasıMücadeleGünüStandı_1.jpg