SEAH'ta Dünya Engelliler Günü Farkındalığı Standı
03 Aralık 2022

SEAH'TA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIĞI STANDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği” yapıldı.

Tıbbi Sosyal Hizmet Birimimiz; sosyal hizmet uygulamaları, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini ifa eder.

SEAH'taDünyaEngellilerGünüEtkinliğiStandı_5a.jpg

SEAH Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi koordinasyonuyla hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtımı yapıldı.

Etkinlikteki afişlerimizde dikkat çekilen konu başlıklarımız;

Engelleri Birlikte Aşalım
Engelli Haklarını Biliyor musunuz

Standımızda, tüm kampüslerimizde hizmet veren Tıbbi Sosyal Hizmet Birimlerimize müracaat eden engelli bireylere:
» Hangi kamu kurum ve kuruluş kaynakları ile bu hizmetin sağlandığı anlatıldı.
» Sağlık tesislerimizde verilen hizmetler hakkında broşür dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı.

Stant süresince; engelli hastalarımız için fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, sağlık hizmetlerine ve bilgilerine erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

SEAH'taDünyaEngellilerGünüEtkinliğiStandı_6a.jpg

Standa  Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Alaçam, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl çok sayıda hastane çalışanları ile Tıbbı Sosyal Hizmetler Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Hüseyin Kara ve ekibi katıldı.

• SEAH'taDünyaEngellilerGünüEtkinliğiStandı_MANŞET.jpg
  • SEAH'taDünyaEngellilerGünüEtkinliğiStandı_1.jpg