Organ Nakli Yaşamlara Yön Vermeye Devam Ediyor
02 Şubat 2023

ORGAN NAKLİ YAŞAMLARA YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) böbrekli nakli yapıldı.

Bursa’da 29 Ocak Pazar günü beyin ölümü sonrası alınan böbrek, tam doku uyumu nedeniyle SEAH'da böbrek yetmezliği tanısıyla diyaliz tedavisi alan bir hastaya umut oldu.

OrganNakliYaşamlaraYönVermeyeDevamEdiyor_1a.jpg

Böbrek nakli sorumlu hekimi Dr. Öğr. Üyesi Necattin Fırat tarafından yapılan açıklamada "tam doku uyumunun tek yumurta ikizlerinde görülmekte, anne - baba ile kardeşler arasında bile bu uyum çok nadir olur" dedi.

Tam doku uyumu sayesinde böbrek reddi olayının daha az olduğuna vurgu yapıldı.

Organ nakil ekibi adına açıklama yapan
Dr. Öğr. Üyesi Necattin Fırat;  hastanın hazırlıkları organ nakil koordinatörü tarafından Pazar günü yapıldığını, cerrahi ekibin gece geç saatlere kadar ameliyatta kalarak başarılı bir operasyonla böbreği hastaya nakil yapıldığını bildirildi.

OrganNakliYaşamlaraYönVermeyeDevamEdiyor_2a.jpg

Nakil sonrası İlyas Yılmaz; “ 2 yıldır böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Son bir yıldır haftada 3 gün diyalize giriyordum. Oldukça zorlanıyordum. İsmimi, rahatsızlığım başlar başlamaz nakil listesine yazmışlardı, bekliyorduk. Takiplerimi yapan değerli hocam Prof. Dr. Hamad DHEIR ve ekibi,  Pazar sabah 9’da aradılar.  Sana uygun böbrek bulundu hastaneye gelin, testleri yapalım dediler. Test ve tahliller sonucunda uyumlu olduğu kararı verildi ve ameliyata alındım.

Bana İkinci Hayatımı Verdiler

Diyalizden kurtulduğum için çok mutluyum, çok zor oluyordu, herkes çok ilgili burada Allah tüm hekimlerimizden, hemşirelerimizden, personelimizden razı olsun. Bana ikinci hayatımı verdiler, inşallah organ nakli konusunda vatandaşlarımız daha duyarlı olurlar, bizim gibi hastalara umut olurlar” dedi.

• OrganNakliYaşamlaraYönVermeyeDevamEdiyor_MANŞET.jpg
  • OrganNakliYaşamlaraYönVermeyeDevamEdiyor_1.jpg