Sakarya'da Hastaneye Kaldırılan Depremzedelerin Sağlık Durumları İyi
15 Şubat 2023

SAKARYA'DA HASTANEYE KALDIRILAN DEPREMZEDELERİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hastanelerine gelen depremzedelerin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

DepremdemdenEtkilenenlerİyi_a.jpg

Halis, depremden haberdar oldukları andan itibaren İl Sağlık Müdürlüğü başkanlığında kentte teyakkuza geçtiklerini söyledi.

Hastane afet planını devreye soktuklarını aktaran Halis, "O bölgeden gelecek vatandaşlarımıza en üst düzeyde sağlık hizmeti verebilmek amacıyla yatak ve yoğun bakımı tam kapasiteye çıkaracak şekilde düzenleme yaptık. Bu arada da o bölgeye doğru ekiplerimiz yola çıkmıştı." dedi.

Halis, afetin ardından hastanelerine yaklaşık 300 hasta başvurusu olduğunu dile getirerek, şu bilgileri paylaştı:

"Bunların 103'ü enkaz altında kalan hastamız, genelde kırıklar şeklinde başvurular oldu. Bunun yanı sıra diğer kronik ve başka hastalıklar nedeniyle hastanelerimize başvurular oldu. Halihazırda yaklaşık 50 hastamıza yatış verdik, bir kısmını taburcu ettik. Kalan kısmını da hala hastanemizde çeşitli kliniklerimizde tedavi almakta. Gelen hastalar çoğunlukla burada yakını olan hastalarımız. Başvuru anından itibaren en üst düzeyde sağlık hizmeti vermeye çabaladık, hala da bu çabayı gösteriyoruz."

Halis, "Hastaların genel sağlık durumları iyi. Genelde travması olan hastalarımızın buraya başvurusu nadir çünkü onlar ilk andan itibaren en yakın hastanelere başvurdu. Belki merkezden biraz uzak olmamız nedeniyle bize daha hafif hastalar başvuru yaptı. Şu ana kadar olumsuz durum yaşamadık. Sıkıntılı hastalarımızın da en üst düzeyde tedavilerini sağlamaya çalışıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

• DepremdemdenEtkilenenlerİyi.jpg