EMEK’ten Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğimize Akreditasyon Belgesi
09 Mayıs 2023

EMEK’TEN ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİMİZE AKREDİTASYON BELGESİ

Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğimiz, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve Yeterlik Kurulu’ndan (EMEK) Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve Yeterlik Kurulu (EMEK); Türkiye'de Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini düzenlemek, standartlarını belirlemek, düzeyini yükseltmek ve denetlemek, bu alanda yürütülen kurumsal akreditasyon çalışmalarını desteklemek, uluslararası standartlara ulaşılması, ulusal ihtiyaçların karşılanması için yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile ilgili uzmanlık alanı derneği, “Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD)”, Yönetim Kurulu kararı ve desteği ile kurulmuş özerk bir kurumdur.

Eğitim ve Yeterlik Kurulu, idari ve bilimsel olarak özerk olan, kar amacı gütmeyen bir belgelendirme ve akreditasyon (eş yetkilendirme) kuruludur.

EMEK tıpta uzmanlık için oluşturulan “Ulusal Otorite” ya da başkaca yetkili kurumlar nezdinde yasal bir kimlik kazanana kadar uzmanlık derneğinin şemsiyesi altında faaliyet yürütür.

Bu kurulun çalışma ilkeleri Tıpta Uzmanlık için oluşturulan “Ulusal Otoritenin” belirlediği ilkelerle uyumludur.

EMEKtenEnfeksiyonHastalıklarıKliniğimizeAkreditasyonBelgesi_1a.jpg

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, EMEK Eğitim Kurumları ve Program Değerlendirme Komisyonu tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda uzmanlık eğitiminde yeterliliği gösteren ve beş yıl süre geçerli olacak olan Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmıştır.

• EMEKtenEnfeksiyonHastalıklarıKliniğimizeAkreditasyonBelgesi_MANŞET.png
  • EMEKtenEnfeksiyonHastalıklarıKliniğimizeAkreditasyonBelgesi_1.jpg