SEAH‘ta Beyin Ölümü ve Organ Nakli Farkındalık Eğitimi
29 Mayıs 2023

SEAH‘TA BEYİN ÖLÜMÜ VE ORGAN NAKLİ FARKINDALIK EĞİTİMİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) ‘Beyin Ölümü ve Organ Nakli ‘ farkındalık eğitim programı düzenlendi.

SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_5.jpg

Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi Personeline yönelik yapılan farkındalık eğitimi merkez kampüs konferans salonunda yapıldı.

SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_1.jpg

Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamad DheirOrgan Naklinde Neredeyiz?” konulu sunumu İle Türkiye’de ve Dünyadaki canlı ve kadavradan nakil durumundan, hastanemizdeki nakil süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_2.jpg

Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Türkan AcarBeyin Ölümünde Nörolojik Değerlendirme”  konusu ile beyin ölümü tanısında en önemli kriter olan nörolojik değerlendirme hakkında katılımcılara video eşliğinde sunumu ile katkı sağladı.

SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_3.jpg

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Onur PalabıyıkAnestezist Gözüyle Beyin Ölümü”  konusu İle beyin ölümünde apne testinin önemi ve nasıl uygulanması gerektiği konusunda katılımcılara katkı sağladı.

SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_4.jpg

Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alper KaracanBeyin Ölümünde Radyolojik Değerlendirme” konusu ile beyin ölümü tanısın konmasında ek bir yöntem olan radyolojik değerlendirmenin nasıl ve ne şekilde yapılmasının tanıyı kesinleştirmede yardımcı olduğu konusunda katılımcılara bilgi verdi.

SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_6.jpg

Program sonunda eğitmenler katılımcıların sorularına cevap vererek program tamamlandı.

• SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_MANŞET.png
  • SEAHtaBeyinÖlümüveOrganNakliFarkındalıkEğitimi_1.jpg