Yüksek Riskli Ameliyatta Büyük Başarı
09 Haziran 2021

Yüksek Riskli Ameliyatta Büyük Başarı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Gastroenteroloji Kliniğinde, Doç. Dr. Mehmet Aziret ve ekibi önemli bir ameliyata imza attı.

Disiplinlerarası Ameliyat
Disiplinler arası ortak çalışmayla acil müdahale gerektiren bir hastadan habis dokular temizlenerek, rekor sayıda lenf bezi çıkartıldı.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 pandemisi döneminde SEAH Gastroenteroloji Kliniğinde yüksek riskli bir operasyon başarı ile gerçekleştirildi.

Hastanenin Genel Cerrahi Polikliniğine Özofagus Habis (Malign) tanısı ile başvuran hasta, durumundan dolayı olası tüm riskler kendisine anlatılıp onayı alındıktan sonra bekletilmeden operasyona alındı.

YüksekRiskliAmeliyat1.jpg

Gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi veren Gastroenteroloji Kliniği Hekimi Doç. Dr. Mehmet Aziret:

“Hastamızı Özofagus Habis (Malign) Kitle (Tm) tanısıyla kliniğimize yatırdık.

Yaptığımız ileri tetkik ve tedavisi sonrası genel cerrahi bölümünün en büyük ameliyatlarından birini yaptık.

Bu ameliyatta karın boşluğu ve akciğer boşluğunda çalışıldı. Diğerlerinden farklı olarak disiplinler arası (farklı kliniklerin bütünleşik çalışması) ile yapıldı.

Göğüs Cerrahisi Kliniğinden Prof. Dr. Abidin Şehitoğulları’yla birlikte

• Ivor-Lewis Özofajektomi,
Proksimal Gastrektomi,
İki Alan Lenf Bezi Çıkarılması,
Gastik Pull-Up ve Özofagogastrostomi yapıldı
(Akciğer ve karın boşluğundan girilerek omurganın hemen önündeki yemek borusundaki habis kitlenin yeterli sayıda lenf beziyle birlikte çıkarılması).

YüksekRiskliAmeliyattaBüyükBaşarı2.jpg

Hastamızı klinik takipleri sonrası şifa ile taburcu ettik.

Bizi sevindiren önemli sonuçlardan biri de rekor sayıda 50 adet lenf bezinin çıkarılması idi.

Bu şekilde bütün habis dokular çıkarılmış oldu.

Hastamızın takiplerinin birinci ayı bitti.

Medikal tedavisi devam etmektedir.

Bütün hastalarımıza şifalar dileriz” dedi.

YüksekRiskliAmeliyattaBüyükBaşarıMANŞET.png

• YüksekRiskliAmeliyat1.jpg