DÜNYA ŞEKER TÜKETİMİNE DİİKKAT HAFTASI (19 - 25 Eylül)
Şeker Tüketiminin Sınırlandırılması
Şeker tüketiminin sınırlandırılması, sağlıklı ve dengeli beslenmenin temel unsurlarındandır.

Beslenmemizde şeker iki şekilde bulunur.
● Gıdaların içerdiği doğal şeker sütteki laktoz, meyvelerdeki fruktoz vb.
● İlave şeker denilen gıdaların İşlenmesi, hazırlanması sırasında eklenen şeker
İlave şekerler;
● Beyaz şeker, esmer şeker gibi doğal şekerleri kapsar.
● Kimyasal olarak üretilmiş enerji içeriği olan, yüksek fruktoz içeren mısır şurubu gibi tatlandırıcıları kapsar.
Hazır Gıda Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hazır Gıda Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
● Gıda seçimi yapılırken ürün etiketleri mutlaka okunmalıdır.
● Etiketinde ilave şeker içermez ibaresi olan ürünler tercih edilmelidir.
Şeker ve Şekerli Gıdaların Fazla Miktarda Tüketimi
● Gereksiz enerji alımına,
● Vücut ağırlığının artmasına (fazla kilo),
● Besleyici değeri daha iyi olan diğer gıdaların tüketiminin azalmasına neden olur.
● Metabolik sendrom,● Kalp-damar hastalıkları,
● Böbrek hastalıkları,
● Diyabet,
● Hipertansiyon,
● Diş çürüğü riski ile İlişkilendirilir.
Çocuk Beslenmesinde Şeker

Çocuk Beslenmesinde Şeker
● İlave şeker içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.
● Şeker oranı yüksek gıdalara nadiren ve az miktarda yer verilmelidir.