İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamu hastanelerinde tıbbi atıkların kontrol altına alınmasına yönelik eğitim programı düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, kamu hastanelerinin tıbbi atıklarını kontrol altına almaya yönelik Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Konferans Salonunda, Toplumsal Çevre Bilinci Atık Yönetimi Uygulamaları Sıfır Atık Projesi Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitime, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Kubilay Gündoğdu’nun yanı sıra enfeksiyon sorumluları ile sağlık çalışanları katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürlüğü Uzmanı Aşkın Gürler, tıbbi atıkların bertaraf edilmesine yönelik istatistik rakamlar ve maliyetler ile ilgili bilgi verdi. Çevre Mühendisi Yunus Emre Bayram tarafından verilen eğitimde toplumsal çevre bilincinin önemine dikkat çekildi. Ülkemizde çevre bilinciyle ilgili Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri ile Sağlık Bakanlığı’nın kendi bünyesinde önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Bayram, bireyin çevre etkileşiminin doğumuyla başlayarak ölümüne kadar devam ettiğini dile getirdi.
Toplumsal çevre bilincini geliştirmeden çevreyle ilgili projelerin gerçek amacına ulaşamayacağını ifade eden Bayram “Çevreyi ilgilendiren tüm projelerde olduğu gibi bu durum tıbbi atıklar konusunda da önem arz ediyor. Tıbbi atıkların azaltılmasına yönelik uygulamaların başarısı çevre bilinci oluşmuş personelle doru orantılıdır. Teknolojik gelişmeler ile nüfustaki artışla çevre sorunları hızla artarken, tıbbi atıklar konusunda da farkındalık yaratarak bu atıkları daha aza indire biliriz.” diye konuştu. Eğitim çalışması, tıbbi atıkların kontrol altına alınmasıyla ilgili uygulamaların anlatımıyla devam etti.